Märklin 37575: verschil tussen versies

Uit 3rail Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 59: Regel 59:
  
 
<gallery caption="Foto Galerij" widths="150px" heights="150px" perrow="4">
 
<gallery caption="Foto Galerij" widths="150px" heights="150px" perrow="4">
Bestand:Märklin-37575-detail1.jpg|<center>''Detail voor''</center>
+
Bestand:Märklin-37575-front.jpg|<center>''Detail voor''</center>
 
</gallery>
 
</gallery>
  

Versie van 27 mei 2012 20:26

Bestand:Märklin-37575.jpg
Märklin 37575 E-loc Baureihe E03 van de DB

Märklin 37575 Baureihe E03 van de DB


Voorbeeld

Baureihe 103

Grootspoor: De Baureihe E 03/103 is een zware zes-assige sneltreinlocomotief die in 1965 in dienst kwam bij de DB. Toentertijd was dit het vlaggeschip van de DB en tevens de sterkste uit één deel bestaande loc ter wereld. Door de goede prestaties en vormgeving werd dit al gauw een van de bekendste locs bij de DB.

Het model 37575 van Märklin is een weergave van de voorserie-locomotief E 03 001, met één rij luchtroosters, een sierlijst, frontschorten en de oorspronkelijke TEE kleurstelling.

Meer informatie over de Baureihe E03/103 is te vinden in het Grootspoor artikel: Categorie: Grootspoor:Baureihe E03/103.

Model

Märklin 37575

Het model 37575 betreft een elektrische locomotief van de Baureihe E03 van Deutsche Bundesbahn (DB) in Beige/rode kleurstelling uit tijdperk III. Het model is Digitaal en is in het bezit van een 5-polige hoogvermogens motor en een Märklin mfx-decoder met sound. De verlichting bestaat uit onderhoudsvrije LED’s. De locomotief heeft een 3-punts frontsein en tevens sluitverlichting. Tevens heeft het model machine-ruim verlichting. De geluidsdecoder geeft de volgende geluiden:

  • E-loc rijgeluid
  • Hoorn
  • Conducteursfluit
  • Stationsomroep.

Het model is 21,9 cm lang en is voorzien van kort-koppelingen (KKK).


Verpakking

Bestand:Foto-gezocht.jpg
Verpakking zijkant

De verpakking bestaat uit een grijze kartonnen doos met een kartonnen hoes eromheen geschoven. De loc zelf zit in een kunststof omhulsel - beschermd op de kwetsbare plekken met zachte folie - met daar omheen weer een doorzichtige kunststof hoes.

Aandrijving

De locomotief is voorzien van een 5-polige hoogvermogenmotor (DCM) en een locsounddecoder met fullsound.. Het onderstel wordt op 3 assen aangedreven en heeft 4 antislipbanden.

In tegenstelling tot oudere modellen met deze motor is deze stil te noemen en door de gebruikte decoder (eigenlijk een ESU) heeft het model enorm goede rijeigenschappen. Zo kan de loc erg soepel optrekken en afremmen zonder enig horten en stoten en ook op constante snelheid rijdt deze super.



Verlichting

De loc is voorzien van warmwitte leds als frontverlichting en rode leds als sluitverlichting. Deze wisselen uiteraard met de rijrichting en kunnen ook afzonderlijk aan en uit gezet worden. Ook kan aan beide zijden de frontverlichting aangezet worden om rangeerverlichting te vormen. Als leuke extra zit er ook verlichting in de machineruimte..

Materiaal

Zowel het frame als de opbouw van de loc zijn van metaal wat het model lekker zwaar maakt en de trekkracht ten goede komt.

Details

Het model is erg mooi gedetailleerd met veel aangezette delen en heeft geen schroeven meer in het dak. Voor de mensen die hem in de vitrine willen zetten is een zakje met extra onderdeeltjes mee geleverd. Hier zitten dichte frontschorten, koppelingshaken en remslangen in voor de voor- en achterkant.


Bijzonderheden/Opmerkingen

Het model 37575 is tot nu toe éénmaal door Märklin uitgebracht:

Gegevens van deze Elektrische locomotief
Art.nr. Type Bouwjaar Uitvoering Motor Tijdperk Bedrijfsnr. Bedrijf Kleur Behuizing Bijzonderheden
37575 E03 2009-2010 Digitaal (mfx) DCM III E 03 001 DB Beige/Rood Metaal E-loc rijgeluid, hoorn, stationsomroep en conducteursfluit

Conclusie

Ik spreek niet alleen voor mezelf als ik zeg dat dit een van de mooiste E-loc’s ooit gebouwd is. Eigenlijk zou deze in niemand zijn verzameling mogen ontbreken. Ik heb dit model rijden met rijtuig 1 t/m 6 uit de set 00776 die samen de TEE 55/56 “Blauer Enzian” vormen. Het is telkens weer een pracht om te zien!

Externe Verwijzingen (links)

Meerdere Modelfoto's

Revisiegeschiedenis (vóór transfer)

"oude" revisiegeschiedenis
Datum Auteur Aanpassing
22 Februari 2011 Lodewijk Tekst en foto’s gemaakt
22 Februari 2011 10103 Pagina aangemaakt
27 Mei 2012 Treinsmurf Overgezet naar Wiki2