Overleg gebruiker:Treinsmurf: verschil tussen versies
(→Account aanvragen: nieuwe subkop) |
|||
Regel 136: | Regel 136: | ||
Hoi Erik, sorry voor de late reactie. Ben even ertussenuit geweest vanwege een enorme drukke periode op het werk met (te) lange dagen, waardoor de energie me ontbrak om ook nog wat op de wiki te doen. Ik neem aan dat je het al gevonden hebt, want de bestanden zijn voor mij gewoon zichtbaar. Lijkt dus meer iets wat door je browser wordt geblokkeerd. ~ | Hoi Erik, sorry voor de late reactie. Ben even ertussenuit geweest vanwege een enorme drukke periode op het werk met (te) lange dagen, waardoor de energie me ontbrak om ook nog wat op de wiki te doen. Ik neem aan dat je het al gevonden hebt, want de bestanden zijn voor mij gewoon zichtbaar. Lijkt dus meer iets wat door je browser wordt geblokkeerd. ~ | ||
+ | |||
+ | == Account aanvragen == | ||
+ | |||
+ | Er was weer een [https://forum.3rail.nl/index.php?topic=80121.msg1372615#msg1372615 vraag] op het forum over hoe je mee kunt doen met de wiki. Dat zou eigenlijk veel duidelijker op de voorpagina van de wiki moeten staan, denk ik. Zou jij daar eens naar willen kijken? Ik kan die pagina niet bewerken, vandaar.. - [[Gebruiker:Erik Baas|Erik Baas]] ([[Overleg gebruiker:Erik Baas|overleg]]) 10 jul 2020 13:46 (CEST) |
Versie van 10 jul 2020 12:46
Deze overlegpagina (OP genoemd) is de plaats voor overleg. Dit is een plek waar anderen vragen aan mij kunnen stellen of opmerkingen tegen me kunnen maken. Als regel zal er door mij gereageerd worden of verwezen worden naar andere "overleg"-pagina's waar soortgelijke onderwerpen a/d orde zijn, of op de OP van de vraagbeginner (zodat die snel een melding krijgt op zijn "vraag" of zijn opmerking".) Naar goed gebruik wordt elke bewerking op een "OP" ondertekend met 4 tildes (~~~~) , zodat de naam van de schrijver en de datum automatisch geplaatst worden.
|
Verder is het gebruikelijk dat andere gebruikers het oorspronkelijke commentaar van een gebruiker op deze pagina niet aanpassen/veranderen, niet op deze maar ook niet op die van anderen. Vragen en ev. commentaar waar verder niets meer mee gebeurt worden gearchiveerd door de eigenaar van deze OP (zie "Geschiedenis"). Plaats op deze OP géén externe verwijzingen (links) doch uitsluitend, zover nodig, interne verwijzingen.
|
Wat kan ik op deze overlegpagina (OP genoemd) zetten ?
Deze overlegpagina is de plaats voor overleg. Dit is een plek waar anderen vragen aan mij kunnen stellen of opmerkingen tegen me kunnen maken. Als regel zal er door mij gereageerd worden of verwezen worden naar andere "overleg"-pagina's waar soortgelijke onderwerpen a/d orde zijn, of op de OP van de vraagbeginner (zodat die snel een melding krijgt op zijn "vraag" of zijn opmerking".) Naar goed gebruik wordt elke bewerking op een "OP" ondertekend met 4 tildes (--~~~~), zodat de naam van de schrijver en de datum automatisch geplaatst worden. Verder is het gebruikelijk dat andere gebruikers het oorspronkelijke commentaar van een gebruiker op deze pagina niet aanpassen/veranderen, niet op deze maar ook niet op die van anderen. Vragen en ev. commentaar waar verder niets meer mee gebeurd worden gearchiveerd door de eigenaar van deze OP !.(zie "Geschiedenis"). Plaats op deze OP géén externe verwijzingen (links) doch uitsluitend, zover nodig, interne verwijzingen.
|
- Overzicht werkverdeling:Beleid:Test_Jos:Beheerdersportaal
- Overzicht To do lijst:Gebruiker:Jos
- zie ter info: Toelichting Overlegpagina e.a.
Idee voor Grootspoor wagons en categorisering bijbehorende modellen
Opmerking: Er is de wens uitgesproken om ook voor wagons en rijtuigen Grootspoor pagina's te maken. De vraag is of deze identiek qua opzet moeten worden zoals gekozen is bij Grootspoor locomotieven; een indeling per land moet komen inclusief een link naar "alle modellen op Baureihe". Naar mijn mening lijkt dat voor wagons in ieder geval niet de meest handige opzet. Het heeft namelijk tot gevolg dat:
- Er dan heel veel grootspoor-pagina's gaan ontstaan waardoor het overzicht m.i. kwijtraakt
- Er veel onduidelijkheid zal ontstaan doordat men niet weet waaronder men een wagon van een bepaald type moet gaan plaatsen
- Er vermoedelijk een hele ander behoefte is voor modellen om snel te kunnen constateren of van een wagon reeds een artikel aanwezig is
Zelf voel ik er veel meer voor om in ieder geval voor goederen wagons, een andere structuur te hanteren, waarbij de wagons onder een bepaalde groep geschaard worden als Grootspoor artikel en als modellen-overzicht. Binnen het grootspoort artikel kunnen dan eventueel land specifieke verschillen en details vermeld worden.
Waarom een andere opzet voor grootspoor wagons:
- Bij best wel veel wagons, is niet duidelijk een land toe te wijzen aan de wagon. (bijvoorbeeld insider wagons, maar ook ketelwagons zijn vaak van privé ondernemingen en kunnen dus door meerdere landen gebruikt worden).
- Bezoekers zullen vaak op zoek zijn naar informatie over een bepaald type wagon.
- Ook zullen bezoekers regelmatig op zoek zijn naar welke modellen er allemaal van een bepaald type uitgebracht zijn om zo een rij van deze wagons te kunnen aanschaffen van verschillende modellen. (Ik heb bijvoorbeeld een zijlosser type Falns van de NS in mijn bezit, maar wil weten welke andere zijlosser modellen Märklin heeft uitgebracht, zodat ik een mooie stam zijlossers met verschillende bedrijfsnummers ter aanvulling kan proberen te bemachtigen.)
Ter verduidelijking: Bedoel daarmee bijvoorbeeld de volgende opzet
Grootspoor Categorie Wagons
- Autotransport wagon
- Wijnvaten wagon
- Silo wagon
- Ketelwagon (2-assig)
- Ketelwagon (4-assig)
- Ketelwagon (drukgas etc.)
- Rungen wagon
- Zijlosser wagons (Fals, Fads, etc.)
- etc.
- etc.
In deze grootspoorpagina's kan dan aangegeven worden welke typen er allemaal ondervallen, en binnen de pagina de diverse typen besproken worden.
Binnen het grootspoort artikel (b.v. Wijnvaten wagon) dan een link naar "Naar alle Wijnvaten wagon modellen" die verwijst naar de Categorie pagina Wijnvaten wagon modellen waar dan een foto overzicht van alle aanwezige artikelen van wijnwagon modellen.
Je kunt daar dan, net als bij de locomotieven, doorklikken naar betreffende modelbespreking.
Voordelen:
- Meer kans dat er bij een modelbespreking van een wagon, ook daadwerkelijk een verwijzing naar het grootspoor-artikel wordt gemaakt.
- Minder kans op duplicatie van artikelen die nagenoeg dezelfde teksten bevatten.
- Overzichtelijker en toegankelijker voor bezoekers
- Je krijgt snel een overzicht van alle modelbesprekingen op de wiki van modellen van dat type. Is er bijvoorbeeld geen Fal-ns wagon van de NS meer door Märklin uitgebracht, dan is er misschien wel een passend model van een andere leverancier die er bij past.
--Johan 23 aug 2012 21:51 (CEST)
Inderdaad een goed doordacht verhaal, zover had ik het nog niet bekeken. Wel had ik zelf al bedacht dat het een andere opzet zou moeten worden dan bij Grootspoor locomotieven en inderdaad er zijn nog al wat verschillende soorten goederen wagons en rijtuigen. Mijn inziens zou zijn om het eerst maar eens te proberen met goederen wagons echter wel pas als Wiki 2 in de lucht is. Er is nog genoeg werk te doen met overzetten van artikelen.
Zodra ik klaar ben met de artikelen van de Decoders zie Categorie:Modelbaanbesturing en sub. Categorie:Decoders zal ik ook eens kijken om artikelen van loks over te zetten, maar dan laat ik wel even weten welke.
Nu nog even terug komend op Grootspoor goederen wagons, In europa zullen de wagons niet zoveel van elkaar afwijken, ik zie dit zelf bij mij werk. Daar zie je wagons uit verschillende europeese landen die exact hetzelfde zijn op hier en daar een kleine aanpassing na (ik heb het nu over wagons van de laatste jaren en niet over de oude wagons natuurlijk). Uit andere wereld delen zijn de verschillen wel groter kijk maar eens naar het voorbeeld van de Amerikaanse Covered Hopper Covered Hopper die ik een tijdje geleden gepost heb. De reden van dit artikel is simpel, ik heb diversen bouwdozen (merk Accurail) en kant en klaar modellen (allerlei Amerikaanse merken) van diversen goederen wagons waarvan ik dacht misschien wel een idee om daar ook grootspoor artikelen van te maken.
Even nog een dom vraagje ik zie dat jij en Jos dat altijd gebruiken bij afsluiting van overleg, wat is of betekend (CEST).
--Fred 24 aug 2012 09:52
--Johan 2 dec 2013 21:33 (CET)
Hoi Johan, ik heb op mijn gebruikers pagina even gestoeid met de nieuwe Hoofdcategorie pagina Modellen, kun je daar eens naar kijken en eventueel commentaar leveren c.q. aanvullingen. Ik hoor het wel van je.
--Fred 4 dec 2013 15:13 (CET)
Mobile Stations 60651 en 60652
In de uitleg over de mobile stations 60651 en 60652 zijn de waarden voor de maximum stroom verwisseld:
60651 levert 1,9 A (is eerder bedoeld voor Spoor 1) 60652 levert 1,2 A
En dus niet andersom.
Willy
V36
Betreft: [1]
De V36 is ook terug te vinden in de set 2848 als locomotief van Compagnie des Ciments Belges.
Willy
Märklin 3031
Hoi,
Ik heb foto's gemaakt van een Märklin 3031, wil jij die t.z.t. in een artikel verwerken? - Erik Baas (overleg) 14 jan 2019 14:55 (CET)
Categorie
Waarom staat op alle pagina's [[categorie:{{{cat|Modelspoorwinkel}}}]] in plaats van (simpeler) [[categorie:Modelspoorwinkel]] ? - Erik Baas (overleg) 18 jan 2019 00:08 (CET)
Hoi Johan ik heb een foutje gemaakt sorry misschien kan je het zelf nog corrigeren, heb wel zelf een poging gedaan maar dat haalde niets uit bovendien komt "Pere Marquette Railway" niet in het overzicht Sjabloon:Navigatie-spoorwegondernemingen-USA voor dus die kan er bij gezet worden - F.P.Vonk (overleg) 7 mei 2019 10:40 (CET)
Licentiesjablonen
Hitmaan attendeerde mij op een vervelend probleem met de licentietekst bij een van zijn uploads: nadat ik de afbeelding had toegevoegd aan een categorie "Foto's etc." stond mijn naam bij "Verklaring: Eigen Werk" en bij "Gebruiker 3railWiki", ipv. de zijne!
De oorzaak is dat er in de licentiesjablonen die bij het uploaden op de pagina ingevoegd worden, het magic word "REVISIONUSER" staat. Dat wordt bij gebruik vervangen door de naam van degene die als laatste de pagina bewerkt heeft, en dat is - zeker bij licenties - natuurlijk niet correct! Ik zal eens onderzoeken of keyword "Subst" hier een oplossing biedt, maar ik weet al dat dat niet gewoon in de sjablonen opgnomen kan worden.
Ik ga zsm. de gemaakte fouten herstellen, en stop voorlopig maar even met categoriseren van afbeeldingen... - Erik Baas (overleg) 28 mei 2020 22:11 (CEST)
- Er is meer loos: zie bv. Bestand:Märklin 4135.JPG, daar staat bij "Gebruiker 3railWiki" "Hitmaan.mei.2020", maar de upload dateert van 22 feb 2020. Oorzaak: het gebruik van LOCALMONTHNAME en LOCALYEAR, die geven beide de huidige maand en jaartal. - Erik Baas (overleg) 28 mei 2020 22:18 (CEST)
Fout met uploads
Ik heb zojuist Bestand:Märklin_37626-ad1.jpg, Bestand:Märklin_37626-ad2.jpg en Bestand:Märklin_37626-ad3.jpg geupload, omdat ik er van overtuigd was dat daar een defect in zat: ze waren nl. niet zichtbaar op Märklin_37626#Aandrijving, en ook niet op de bestandspagina. Toen dat daarna nog steeds niet werkte ben ik verder gaan zoeken, en het blijkt dat AdBlock alle bestanden met "ad" in de titel blokkeert (hoewel ik de betreffende rule nergens kan vinden). Met de afbeeldingen was dus niets mis! Enfin, sorry, en wil jij dit herstellen (indien nodig)? - Erik Baas (overleg) 27 jun 2020 21:36 (CEST)
Hoi Erik, sorry voor de late reactie. Ben even ertussenuit geweest vanwege een enorme drukke periode op het werk met (te) lange dagen, waardoor de energie me ontbrak om ook nog wat op de wiki te doen. Ik neem aan dat je het al gevonden hebt, want de bestanden zijn voor mij gewoon zichtbaar. Lijkt dus meer iets wat door je browser wordt geblokkeerd. ~
Account aanvragen
Er was weer een vraag op het forum over hoe je mee kunt doen met de wiki. Dat zou eigenlijk veel duidelijker op de voorpagina van de wiki moeten staan, denk ik. Zou jij daar eens naar willen kijken? Ik kan die pagina niet bewerken, vandaar.. - Erik Baas (overleg) 10 jul 2020 13:46 (CEST)